Jouw Haarlem pleit al jaren voor de inzet van flexwoningen in de strijd tegen de woningnood. Flexwoningen zijn woningen die in een fabriek geproduceerd worden. De woningen zijn duurzamer, goedkoper en veel sneller op te leveren dan klassieke woningen, en ze zien er bovendien niet lelijk uit. Minister de Jonge heeft er nog een paar honderd in de aanbieding tegen gunstige voorwaarden.

Eind augustus stelde Jouw Haarlem vragen aan het college of er in onze stad geschikte locaties zijn waar we flexwoningen kunnen plaatsen. De nood is nogal hoog. Vooral jongeren en spoedzoekers, dat zijn mensen die door bijvoorbeeld een scheiding op straat staan, zouden hiermee geholpen zijn. Dus alle reden om te kijken waar we flexwoningen kunnen plaatsen.

Helaas was het antwoord van het college nogal teleurstellend. Eigenlijk zien ze geen geschikte locaties voor flexbouw. Daarom gaf Moussa Aynan, onze fractievoorzitter, een blikopener aan wethouder Roduner met het verzoek om zijn blikveld te verruimen. Wij geloven dat er in Haarlem wel degelijk geschikte locaties te vinden zijn voor flexbouw, als je je blik maar opent. De Put van Peet in de Zuiderpolder is er volgens ons zo eentje. En het lijkt er op dat een meerderheid van de raad daar ook kansen ziet.

Terug naar overzicht