Modulebouw oplossing voor woningnood?

Momenteel verrijzen 88 nieuwe modulaire woningen aan de Laan van Decima (tegenover IKEA) waar Oekraïnse vluchtelingen gehuisvest zullen worden. De firma HDO uit Beverwijk is hard bezig om alles gereed te krijgen voor begin maart als de woningen worden opgeleverd. Een delegatie van Jouw Haarlem kreeg een rondleiding door uitvoerder Roel Duivenvoorden.

De omgeving van de flexwoningen is nu nog modderig, maar dat gaat veranderen, verzekert Roel ons. Er komen paden, veel groen, een wadi en fruitbomen. Het belangrijkste is dat de op elkaar gestapelde units er nu staan, zodat aan de afwerking gewerkt kan worden. De woonunits krijgen zonnepanelen en worden daarmee grotendeels zelfvoorzienend, legt Roel Duivenvoorden uit. Ook de riolering wordt geoptimaliseerd door het hemelwater van het riool los te koppelen apart af te voeren via een wadi.

De modulaire woningen zien er fraai uit, met het gebruik van hout aan de buitenkant. Wie een unit binnenstapt, komt in een knusse woonruimte met een keukenblok, achterin een hoogslaper, en een aparte doucheruimte met wastafel en toilet. De ruimte is geschikt voor in principe één bewoner, maar er kunnen als het moet ook drie personen wonen

.Ook komt er een gezamenlijke was- en droogruimte. In het midden van het U-vormige complex wordt een paviljoen gebouwd met een ruimte waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een beheerder zal dagelijks aanwezig zijn voor vragen en adviezen.

Jouw Haarlem is altijd van mening geweest dat modulebouw een bijdrage zou kunnen leveren aan het oplossen van de woningnood. Dit project aan de Laan van Decima bewijst hoe snel en functioneel er aan dit randje van de stad gebouwd kan worden. We zouden dit graag op meer plekken willen. Dat is ook hard nodig als je ziet hoeveel mensen op zoek zijn naar een woning in Haarlem.

Terug naar overzicht