Dat er een chauffeurstekort is bij het leerlingenvervoer merkt Robbert bijna dagelijks. “Onze 11-jarige dochter zit op de school voor dove en slechthorende kinderen in Amsterdam. Het is de bedoeling dat zij elke schooldag met een taxibusje van Regiorijder wordt opgehaald. Om tien voor half acht 's ochtends staat ze klaar. Maar dan komt het busje later, of helemaal niet. Dat overkwam ons de afgelopen maanden regelmatig.”

“De eerste weken van oktober was het al een rommeltje, en nu na de kerstvakantie is het wéér zo. Een lange reeks van narigheid. Voor mijn dochter betekent dat veel frustratie. Ze is natuurlijk leerplichtig maar ze wil zelf juist heel graag naar school. Kinderen met een beperking moeten doorgaans altijd al alle zeilen bijzetten. En dan worden ze ook nog eens geconfronteerd met deze onzekerheid. Kómt het taxibusje nog vandaag, of komt het niet?”

“Deze week kwam het busje al twee keer véél later dan rond half acht 's ochtends. Dat is natuurlijk niet werkbaar, zo mist onze dochter lessen. We hebben het zelf een paar keer kunnen oplossen door haar met de auto weg te brengen of door opa en oma in te schakelen. Maar ik heb ook mijn werk met een schema van afspraken. Bovendien, als wij haar voor de heenweg hebben weggebracht moet ze ook maar weer afwachten of het busje haar 's middags van school komt ophalen.”

“Ik begrijp heus wel dat er een chauffeurstekort is” vertelt Robbert begripvol. “Maar zo worden de kinderen de dupe, er zijn er namelijk meer die vanuit Haarlem naar deze school in Amsterdam gaan. Ik heb een stuk of vijf keer een klacht ingediend, maar daar hoor je vervolgens niets meer op. Het 0900-nummer wordt niet opgenomen. Er is geen enkele communicatie. Het zou toch mogelijk moeten zijn om ons op tijd te informeren of het taxibusje wél of niet in staat is onze dochter naar Amsterdam te brengen. Zo moeilijk is dat toch niet?”

Onlangs is de nieuwe verordening voor het leerlingenvervoer door de gemeenteraad vastgesteld. Hierdoor zou er een betere dienstverlening gerealiseerd worden. Blijkbaar lukt dat niet echt. Voor Jouw Haarlem reden genoeg om bij het college aan de bel aan te trekken.

Terug naar overzicht